Nieuwe collecties toegevoegd! Meer informatie

Wij verzenden wereldwijd Meer informatie

Basisbrood in een broodbakmachine

Basic Bread in a bread making machine

Dit is een recept dat niet vaststaat (eigenlijk is er geen recept, slechts een richtlijn), aangezien iedereen thuis een andere broodbakmachine heeft. Ik heb dit recept zojuist getest met een Tefal PF220-machine.

Belangrijk is dat de machine 3 glutenvrije programma's heeft, maar geen daarvan werkte voor mij zo goed als het langste basisprogramma (ik heb er 4).

Belangrijk om te vermelden is ook dat ik in deze machine het lekkerste brood kon bakken van 250 g bloem, door hem in te stellen op de donkerste korst en 1.000 g brood. Naar mijn mening zijn deze instellingen de beste omdat (denk ik) de machine zo het langst bakt en dus de temperatuur het heetst is, dus als je niet zo'n machine hebt, kies dan deze omstandigheden afgestemd op jouw machine.

Toen ik 500 g bloem gebruikte, was het brood te compact en de volgende dag werd het een beetje rubberachtig en rezen ze zelfs boven de vorm, dus ik raad je deze hoeveelheid van 250 gram ook aan (voor mij is het gebakken brood vult de mal volledig). Ik probeerde 250 g water toe te voegen aan 250 g bloem, het bleek een prachtig brood te zijn, maar het werd zo zacht dat het de eerste dag heel moeilijk was om het in plakjes te snijden, maar als het geen probleem is, kun je kan het toch wel.

Het is iets lastiger, maar je krijgt een veel mooier resultaat als je het deeg met een robotmixer mengt voordat je het in de machine doet. Ook wordt het oppervlak van het brood veel mooier. Helaas kon mijn machine het pas mixen als het klontervrij was, ook al mengde ik het af en toe voorzichtig door het mengsel.


INGREDIËNTEN:


VOORBEREIDING:

Meng de ingrediënten met een keukenmachine op gemiddelde snelheid gedurende maximaal 5 minuten (eerst apart), doe ze vervolgens met een natte lepel in de machine en strijk ze gelijkmatig glad. Bak het op basisbroodprogramma 4, als je kunt kiezen, gebruik dan de donkerste korst en bak het op 1 kg broodprogramma. Laat volledig afkoelen op een rooster en snij in stukken zoals gewenst. Ik heb 15 plakjes.

 

Basic Bread in a bread making machine

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.